top of page

Et sted å lære, et sted å dele, et sted å oppleve

Med bakgrund fra både håndverker- og kulturbransjen ønsker vi med Sperlebakken å skape rom for formidling, kunnskapsdeling, kunst og kulturopplevelser. Grunnleggende for alt det vi driver med er ønsket om være et sted som bidrar til bevissthet rundt resursbruk, både når det gjelder materialer, mat og energi. Hvordan kan Sperlebakken være en liten innsats i det store bildet for større mangfold og mer liv?

 

Vi opplever at det å lære seg noe nytt, videreutvikle de kompetansene en allerede har og møte nye ansikt er viktig gjennom hele livet - og at det å dele nye opplevelser, skape rom for ettertanke, refleksjon og samtale er grunnlag for utvikling og en kreativ tilstedeværelse. 

Kommende kurs og arrangementer
KURS: Skredkurshelg

Dato: 19 - 21 april

Åpent for alle - påmelding, FULLT

Denne helgen blir det skredkurshelg hos Sperlebakken med Per Olav Seim fra Hemsedal. Per Olav er en utrolig dyktig formidler, fjellgeit og guide.  Som deltager på dette kurset inngår overnatting i Sperlebakken og full matservering. Det blir badstue på kvelden og vafler i sola! Kurset består av to hele dager med tur og kurs i fjellet. Som kursdeltager må selv ha med deg alt nødvendig ski og skredutstyr. Liste over hva som er nødvendig vil du få ved påmelding. Ta kontakt dersom du er interessert og vil ha mer info

luster_gård (3 of 21).jpg
KURS: Bygg i leire
- med masterstudenter fra AHO

Dato: 27 april til 11 mai

For masterstudenter ved AHO

I et unikt samarbeid har Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO), sammen med Sperlebakken, FutureBuilt, Asplan Viak, Henning Larsen og SINTEF Communities, tatt initiativ til å utforske både nye og tradisjonelle byggemetoder ved å bruke norsk leire. Denne ressursen, hentet både fra avfallsmasser og direkte uttak, er for tiden sterkt underutnyttet. Selve bygget skal bygges av masterstudenter på kurset circular prototyping i smarbeid med Troels Fuglsang. Når huset står ferdig inngår det som første ledd i Sperlebakken nye "Artist in recidense" ordning som skal huse både nasjonale og internasjonale kunstnere i Luster. Som en del av deres kreative opphold i Sperlebakken vil det bli delt både konserter, visninger, foredrag og kurs. Vi gleder oss!

LER_OG_KJØKKEN_WEB (13 of 30).jpg
KURS: Å sanke med Silvija
- sankekurs med lunsjservering

Dato: 12 mai

Åpent for alle - Påmelding 

Den 12 mai blir det sankekurs. Dette har vi gledet oss til lenge. Endelig er våren her og Lusters egne Siljvia Apeināne tar oss med inn i naturens spiskammers! Kurset består av to deler; en teoretisk del og en praktisk del. 11.00 - Hei og velkommen! 11.15 - Teoretisk del 12.30 - Lunsjen servers 13.30 - Ut på tur! Praktisk del 15.30 - Felles avrunding tilbake i Sperlebakken 16.00 - Dagen avsluttes Hvem: Alle som er interessert! Pris: 600 NOK Påmelding til: kontakt@sperlebakken.no Bindene påmelding før 30 april.

Kløvedal_16 (20 of 23).jpg
ARRANGEMENT: Verkstedsåpning av Luster Mikromakeri

Dato: 15 mai

Åpent for alle - ingen påmelding

15 mai blir det verkstedsåpning av Luster Mikromakeri. Et verkstedsfelleskap på Øyralåven i Luster. Det blir åpne verksteder, sider fra sørsiden, grilling og badstue! Kom innom for en titt, en snakk, et glass og et hyggelig møte! Vi som flytter inn i verkstedene er to lokale håndverkere, Thea Dyring og Troels Fuglsang. Thea med bakgrunn fra motebransjen, setter opp eget sy verksted og Troels Fuglsang med baggrund fra tradisjonshåndverk åpner snekkerverksted der han jobber med både med både restaurering og møbelsnekkring. Program kommer!

430657213_780715710782519_7014130464627701996_n.jpg
ARRANGEMENT: Hagevandring

Dato: 30 juni

Åpent for alle - ingen påmelding

Vi åpner hagen for hagevandring gjennom Luster hagelag. Vi satser på at sola gir oss selskap mens vi tar en tur i hagen, spsier en kanelbolle og møter andre hageinteresserte lustringer. Velkkommen!

Sperlebakken_juli_web (42 of 53).jpg
KURS: Restaurering av steingard

Dato: Info kommer

Åpent for alle - påmelding

Vi planlegger kurs i restaurering av steingard. Vi har mange vakre staingarder her i Sperlebakken, men de tregner å bli tatt vare på. Johannes Sperle bygde de selv da han satt opp huset i 1926, og nå er det på tide å "pusse" de opp. Vi tar inn en utrolig dyktig kursholder som Troels selv har vært på kurs med flere ganger. Mer info kommer, men det ser ut til at kurset blir satt opp høsten 2024.

TRF_tørmur_WEB (21 of 42).jpg
bottom of page