top of page

Et sted å lære, et sted å dele, et sted å oppleve

Med bakgrund fra både håndverker- og kulturbransjen ønsker vi med Sperlebakken å skape rom for formidling, kunnskapsdeling, kunst og kulturopplevelser. Grunnleggende for alt det vi driver med er ønsket om være et sted som bidrar til bevissthet rundt resursbruk, både når det gjelder materialer, mat og energi. Hvordan kan Sperlebakken være en liten innsats i det store bildet for større mangfold og mer liv?

 

Vi opplever at det å lære seg noe nytt, videreutvikle de kompetansene en allerede har og møte nye ansikt er viktig gjennom hele livet - og at det å dele nye opplevelser, skape rom for ettertanke, refleksjon og samtale er grunnlag for utvikling og en kreativ tilstedeværelse. 

Kommende kurs og arrangementer
JULEKONSERT: HÅP duo

Dato: 9 desember kl 19.00

KJØP BILLET HER

Velkommen til en helt spesiell, hjertevarm og befriende ærlig førjulskveld med HÅP på Sperlebakken i Luster! Konsertstart kl 19.00 - Dørene opnar 18.30. Etter konsert blir det fyrt opp bål og muligheter for å kjøpe varm drikke. Det trengs minst to vedkubber for å fyre opp et bål! Visepoesiduoen HÅP, Åsmund Seip og Anna Holand, brenner for å gjøre verden litt varmere. Spesielt når det nærmer seg desember, den mørkeste og kaldeste tida av året, hvor vinterkulda fort sniker seg under huden. Derfor har de laget Jul med HÅP: en bålplass i midten så alle kjenner varmen og alle blir sett. Jul med HÅP er en julekonsert med visesang og poesi, humor og nærhet, som minner oss på det jula (og livet!) egentlig handler om - å være sammen. Varmt velkommen skal du være, akkurat som du er, til en aldri så lite magisk julekonsert!

HÅP Juleturne FB Event .jpg
VERKSTED, MAREKED OG BADSTU: Jul på tunet i Luster

Dato: 30 november kl 16.30 til 19.30

Den 30 november blir det jul på tunet i Luster. Det betyr en deilig kveld med god stemning og julemarked på tunet i Luster sentrum. Det blir marked på tunet, utstillinger i presteboligen, servering på Lustrabui, julestemning på jokeren og nisseverksted i havna! ​ Sperlebakken åpner dørene til Troels sitt verksted og ønsker deg velkommen ned til Sperlebakkens juleverksted i havna! ​ Jula har sneket seg inn på verkstedet og er i full gang med å fargelegge snurrebasser og lage kranser. Det blir bålkos med gløgg utenfor og inne i verkstedet kan du snekre sammen en fuglekasse til vårens fugler, lage ene julekranser og pynt til treet eller få fargelagt snurrebassen akkurat som du gjerne vil ha den! Ta med deg en, to, tre eller alle du er glad i til juleverksted i havna. Det blir også fyrt opp i badstuen utpå kvelden, så du kan rekke å vaske deg før jul!

Malehelg_web (75 of 81).jpg
KURS: Grindbygg i regi av Fortidsminneforeningen

Dato: April 2024 (dato kommer ila høsten 2023)

Våren 2024 blir det kurs i grindbygg i regi av Fortidsminneforeningen hos oss i Sperkabakken. Mer info om kurset og tidspunkt kommer i løpet av sommer/ høst 2023.

HÅP Juleturne FB Event .jpg
KURS: Restaurering av steingard

Dato: Info kommer

Vi planlegger kurs i restaurering av steingard. Vi har mange vakre staingarder her i Sperlebakken, men de tregner å bli tatt vare på. Johannes Sperle bygde de selv da han satt opp huset i 1926, og nå er det på tide å "pusse" de opp. Vi tar inn en utrolig dyktig kursholder som Troels selv har vært på kurs med flere ganger. Mer info kommer, men det ser ut til at kurset blir satt opp høsten 2024.

TRF_tørmur_WEB (21 of 42).jpg
Tidligere kurs og arrangementer
FILMVISNING: Den siste våren- med matservering og samtale

Dato: 29 september 2023

Den 29 september inviterer vi til spesialvisning av Den siste våren. Det blir en helaften i låven i Sperlebakken: Filmvisning, mat fra hagen og samtale med temaet bak filmen. Den siste våren er et filmverk med stor dybde og et poetisk budskap, som forteller mye om en økologisk eksistensiell angst. Et sterkt og vakkert oppvekstdrama om søsterskap, om psykisk uhelse og om å leve med trusselen om ødeleggende klimaendringer. Ønsker du å overnatte stiller vi hengekøyene på låven til rådighet!

79114513.jpeg
KURS: Sopp - Vil du lære mer om sanking av sopp til kjøkkenet?

Dato: 2 september 2023

Dette er et soppkurs for deg som har lyst til å plukke sopp, men ikke er sikker på hva du kan plukke. Kurset består av ulike deler: Først en del teori, deretter lunsj og så går vi sammen ut på tur i skogen. Avslutningsvis går vi gjennom soppen vi har funnet og hvordan vi best identifiserer den. Målet er at du skal få ny kunnskap og nysgjerrighet, samt føle deg trygg på noen enkle, deilige sopper neste gang du er på tur i skogen! Kurset passer både for deg som er nybegynner og for deg som allerede plukker litt sopp men har lyst til å utvide repertoaret. Kursholder: Nina Heiberg Når: 2 september 11.00 - 17.00 Pris: 600,- inkludert lunsj Antall plasser: 12 Påmelding: Send mail til kontakt@sperlebakken.no

Svampe_jagt (31 of 31).jpg
ARRANGEMENT: Komposisjonsmaling! Hva er det? Hvordan fungerer det? 

Dato: 7 juli 2023

Den gamle låven trenger kjærlighet. Og det skal den få - Det blir dugnad og kurs. Fordi låven ikke skal males med hvilken maling som helst, den skal males med komposisjonsmaling. Komposisjonsmaling er en maling som ble mye brukt tidligere. Spesielt på låver og uthus. Etterhvert som det har kommet moderne malingstyper så er det færre og færre som vet at en lettvint med bare noen få ingredienser kan koke opp sin egen maling, som er klar til bruk med en gang. Komposisjonsmaling er lett å lage og lett å påføre, den er diffusjonsåpen og har lang holdbarhet, opp til 30 år. En malingstype som så absolutt ikke burde gå i glemmeboka! Vi fant hjelp og oppskrift hos Villa Wessel! www.villawessel.no

Malehelg_web (36 of 81).jpg
KONSERT: Fantastiske Elona Planman på evighetsturné

Dato: 8 juli 2023

Elona Planman tror på sangene, kunsten og musikkens kraft til å forandre verden. Hun er en ærlig kunstner med en ustoppelig fantasi. Siden 2015 har hun spillt i Skandinavia, Europa og USA på turneen hun selv har gitt navnet #evighetsturnén. Elona lager musikk i møtet mellom svensk visesang og rock, og klarer med musikken å skape et univers det er umulig å ikke bli fascinert og oppslukt av. Hennes konserter er en opplevelse du sent vil glemme.

79114513.jpeg
KONSERT: Emma Jensen og bror

Dato: 28 juni 2023

Emma Jensen lager musikk man kan tolke som melankolsk, ærlig og nær. Hun beveger seg ofte i et nedstrippet landskap hvor stemme og tekst får ta plass. Etter å ha laget musikk på soverommet i flere år, ble Emma Urørt-finalist i 2017 med sin første singel “Closer”

30års_fest (2 of 7).jpg
bottom of page